porkkanoita, vaikkapa puoli kiloa
parisen litraa vettä
valkosipulia maun mukaan
yrttejä, esim. timjamia tai rakuunaa
suolaa
reippaasti oliiviöljyä
(omena)viinietikkaa
(mustapippuria)
(raastettua sitruunan kuorta)

Kuori porkkanat ohuelti ja viipaloi ne vinosti.
Keitä runsaasti vettä reilun kokoisessa kattilassa ja lisää porkkanat täysillä kiehuvaan veteen ja anna niiden olla, kunnes vesi kiehuu uudestaan (ja sen jälkeen maksimissaan minuutin, jos haluat hieman pehmeämpiä porkkanoita). Kaada porkkanat lävikköön, huuhdo runsaalla kylmällä vedellä. Valuta kuiviksi.

Kippaa porkkanat kulhoon taikka johonkin kätevästi suljettavaan astiaan ja viskaa perään riittävästi oliiviöljyä, suolaa, hienonhienoksi pilkottu valkosipuli, valitsemasi etikka sekä yrtit -- oma suosikkini on rakuuna. Usein lisään myös raastettua (luomu)sitruunankuorta ja pippuria. (jos sitruunankuoriraaste on uusi tuttavuus, huomaa raastaa vain ohuelti, keltaista pintaa, sen alta paljastuva valkoinen tavara on kitkerää.)

Anna tekeytyä mielellään ainakin vuorokauden ajan. Meillä näitä on syöty pikkulisukkeena, siitä merkitsemäni iso annosmäärä.