piirakkapohjassa vain 2 g hiilihydraatteja/pala)

Mehevä ja herkullinen mantelipiirakka jonka voit koristella esim. tuoreilla- tai pakastemarjoilla. 8 annospalaa.

65 g sulatettua voita tai öljyä (puolet määrästä voi halutessaan korvata hedelmäsoseella)
1 muna
1 ¼ dl maitoa
100 g mantelijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
85 g Sukrin 'sokeritonta sokeria'

Päälle: esim. sokeritonta hilloa, pakastemarjoja ja/tai tuoreita marjoja ja Sukrinia. Tai raastettua Sokeritonta Taloussuklaata (piirakan on hyvä olla hieman lämmin kun raastat suklaan sen päälle jotta se hieman sulaa -  nam!)

Sekoita maito ja voi / öljy kulhossa. Vaihtoehtoisesti voit korvata puolet rasvasta sokerittomalla hedelmäsoseella, esim omenasosella tai ruusunmarjasoseella. Sekoita muna nesteen joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa keskenään ja lopuksi sekoita kaikki aineet hyvin keskenään, tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pyöreään 20-24 cm vuokaan. Voit ripotella marjoja halutessasi jo tässä vaiheessa seoksen päälle, lisää silloin hieman Sukrinia makeutukseksi. Paista uunin keskiosassa, 200 asteessa noin 30 minuuttia. Lisää vielä maun mukaan. esim. sokeritonta hilloa ja/tai tuoreita tai pakastemarjoja + Sukrinia kakun päälle sen jäähdyttyä.

Yksi annospala mantelipiirakkaa sisältää (ilman marjoja) 104 kcal, 2 g hiilihydraatteja, 6 g proteiinia, 8 g rasvaa ja 4 g kuitua.